Dvrse is een kleinschalige zorgaanbieder binnen de gemeente West-Brabant-Oost voor preventieve hulp, basishulp en specialistische hulp in het gezin en omgeving bij complexe en/of lichte problemen.

Samen met ons professionele team vanuit verschillende specialisaties, bieden wij begeleiding op diverse leefgebieden.

Dvrse hulpverleners maken het verschil door onze cliënten te zien voor wie ze zijn. We kijken wat iemand doet, wat iemand kan en waar iemand in het leven mee kan leren omgaan. Wij ondersteunen je op verschillende leefgebieden en op jouw hulpvraag die je op dit moment ervaart. Wij ondersteunen jou en bewandelen het traject samen met jou. Wij willen dat jij je leven zoveel mogelijk zelf vorm kan geven en mee kan draaien in de maatschappij.

Wij komen bij jou thuis of ergens waar jij je thuis voelt. Wij geloven dat je in je eigen omgeving de beste resultaten bereikt. Wij combineren onze specialistische kennis met menselijkheid, nabijheid en lef. Dvrse heeft geen 9 tot 5 uur mentaliteit maar wij zijn 24/7 bereikbaar voor jou wanneer je vragen hebt of gewoon even een luisterend oor wilt. Daarnaast werken wij met verschillende methodieken zoals; verbindend gezag, zrm, oplossingsgericht bejegenen,het competentiemodel en het 4-venster model uit de Delta. Maar ook andere methodes worden gebruikt voor de juiste begeleiding, observatie en benadering.
Allemaal methodieken die aansluiten bij het vergroten van de competenties, jouw vaardigheden en het zicht krijgen op het daadwerkelijke probleem en wat er wel goed gaat.

Al onze Dvrse medewerkers hebben een map die fungeert als een handboek voor het begeleiden. Hier staan interventies is, observatiemethodes, hoe je gesprekken kan voeren, bepaalde ziektebeelden die veel voorkomen en nog veel meer. De begeleiders kunnen dit vrijblijvend gebruiken en inzetten als zij hier behoefte aan hebben. Tevens word de inhoudt constant bewerkt en up to date gehouden.

Wij bieden ondersteuning op- en zijn in te zetten op de volgende gebieden;

…multi-probleemgezinnen

…kinderen met gedrags- en ontwikkelingsproblemen

…op school als achtervanger, vertrouwenspersoon of 1-op-1 begeleiding op scholen en instellingen

…bemiddeling in echtscheiding

…hulp bij financiën en in kaart brengen bij eventuele schulden

…ondersteuning op praktische leefgebieden  

…taalondersteuning en huiswerkbegeleiding

… gezinsbegeleiding en coaching